Tuesday, September 24, 2013

Sugar scull





Valami ilyen képet mutatott a kiindulási pont, vagy mondhatni ihlet.



Térjünk vissza az elejéről az elejére, szülinap-gyerekek-torta, na de nem a gyerekeknek készül a torta, hanem felnőttnek, és a hangulatot is fel kell dobni egy kicsit. No, de mindenki megütközött, hogy miért pont halottak napi témával, miért ne...

No, de hogyan is készült a tortánk, és itt szidni fognak engem is, mert alapnak készítettem két 4 tojásos piskótát és nem részletezem, kivéve azt, hogy a színezék a sárgájával meg a többi egyszerre keverése alkalmával kerül a tésztába.





És így szépen pirulna, de rózsaszín lett.













.... és kész...


Míg hűlnek a lapok elkészítjük a krémet, merem ajánlani, két receptet kevertem, de jó lett: két puding (nekem az egyik csokis volt), két tojás, három nagy kanál liszt, egy liter tej, és cukor ízlés szerint, szerintem 7-8 nagy kanállal elég. Az összekeverjük a hozzávalókat, kivéve a tej nagy részét, lényegében pudingot fogunk főzni csak egy kicsit feltunningolva. Így amikor megvastagodott hozzá keverünk egy fél sütő margarint (125g). Hűlni hagyjuk, de időnként kavarunk egyet rajta, hogy ne bőrösödjön, ha krémesebbre akarjuk a mixert is bele lehet engedni, hogy habosítsa. 

Közben megformázhatjuk a lapokat...


.... és kikenjük...
hűtőben tároljuk ameddig végzünk a marcipán színezés és nyújtásával
Sajnos nem tudtam képet készíteni a színezésről, de mondhatom, hogy ez a felnőttkori gyúrmázás szakasza volt ....

színeket keverni kellett, mert nálunk felé nincs lila meg türkiz

No, most kerül fel a koponya a tortára, amit a maradék tésztából formáztam...



... no és a díszítés ...



kicsit nyomi lett oldalról...
... de azért fiiiinom lett. 






No comments:

Post a Comment