Monday, January 28, 2013

farsangi fánk

Süssünk fánkot, és ne csak farsangkor...
Hozzávalók:
- 3 főtt krumpli
- 1/2 kg liszt
- 1 élesztő
- só, cukor ízlés szerint
- 1 v. másfél-dl tej
- 1 liter olaj (mert sülés közben a fánkok kell ússzanak)

Az élesztőt felfuttatjuk és összedolgozzuk a lereszelt krumplival. Sózzuk, cukrozzuk,s hozzáadjuk a "nagyát" lisztet és a tejet. Ragacsos masszát kell kapjunk, mivel ezt még kb. 10 percig kell dagasztani ("kiverjük"), hogy megteljen levegővel, így lesznek a fánkok szép kerekek.


Amikor kész vagyunk hozzáadjuk a maradék lisztet és kirakjuk a nyújtódeszkára. Oda tesszük az olajat melegedni, így mikor végzünk a nyújtás-szaggatássál már forró lesz és lehet sütni. Itt bevonhatjuk a kicsiket is, az én fiam is imád segíteni...



És jöhet a sütés ... csak forró olajban.


... és kész ...






No comments:

Post a Comment